ایمپلنت دیجیتال دندان یک راه حل پزشکی است که برای جایگزینی دندانهای از دست رفته یا آسیب دیده، استفاده میشود. ایمپلنت دیجیتال دندان در کنار مزایایی که دارد، داری معایبی نیز می باشد. استفاده از روش ایمپلنت دیجیتال برای کاشت دندان به دلیل سرعت عمل و عدم درد و مشکلات جانبی، با استقبال بسیاری از بیماران روبرو شده است. در این مقاله به بررسی مزایا و معایب ایمپلنت دیجیتال خواهیم پرداخت.
تفاوت ایمپلنت دیجیتال و معمولی در چیست؟
تفاوت اصلی بین ایمپلنت دیجیتال و ایمپلنت معمولی در نحوه طراحی و ساخت آنهاست. ایمپلنت دیجیتال دندان با استفاده از فناوریهای دیجیتال و سیستمهای کامپیوتری، با دقت بالاتر و بدون نیاز به برش و خلع دندانهای سلامت، در محل جایگزینی دندان نصب میشود. در این روش، ایمپلنت دیجیتال با استفاده از سیستمهای مختلف نظیر رایانش ابری، سیمهای رادیوآنتن و حسگرهای مختلف با دندانپزشکی هوشمند ارتباط برقرار میکند و برای ایجاد دندان مصنوعی با دقت بالا استفاده میشود.
در حالی که ایمپلنت معمولی با استفاده از یک سیم فلزی و یا مواد دیگری به استخوان فک یا فکین متصل میشود و به دندان مصنوعی پیوند داده میشود. نصب ایمپلنت معمولی نیاز به جراحی بزرگتری دارد و معمولاً برای تعویض دندانهای مفقود از آن استفاده میشود.
ایمپلنت دیجیتال دندان معمولاً با دقت بیشتری نصب میشود و عمر بیشتری نیز دارد. همچنین، این روش نیاز به جراحی کمتری دارد و بدون ایجاد درد و ناراحتی بیشتری نصب میشود. ایمپلنت دیجیتال یکی از راهکارهای پیشرفته در حوزه دندانپزشکی است که با استفاده از فناوریهای پیشرفته، بهبودی در کیفیت درمان و راحتی بیشتر برای بیماران ایجاد میکند.
عمر ایمپلنت دیجیتال چقدر است؟
ایمپلنت دیجیتال از مزایای بسیار زیادی برخوردار است یکی از این مهم ترین مزیای آن طول عمر بالای آن است.همچنین عمر ایمپلنت دیجیتال به عوامل مثل کیفیت و نوع ایمپلنت دیجیتال، روش نصب، بهداشت دهان و رعایت نکات بعد از نصب بستگی دارد.
به طور کلی عمر ایمپلنت دیجیتال را می توان تا پایان عمر هر شخص در نظر گرفت.
مزایای ایمپلنت دیجیتال چیست؟
فواید زیادی برای ایمپلنت دیجیتال بیان شده که در این مقاله به برخی از مهمترین فواید آن میپردازیم:
1.حداقل زمان: در حالی که روش سنتی ایمپلنت نیاز به زمان طولانی برای کاشت و ترمیم دارد، در روش دیجیتال می توان تا ۷۲ ساعت پس از کاشت دندان از بهبود و ترمیم دندان جدید اطمینان حاصل نمود. به این ترتیب زمان بهبودی در زمینه عیوب ایمپلنت دیجیتال لحاظ نشده و این روش از این نظر کاملا برتر است.
2. ظاهر طبیعی: استفاده از فناوری ایمپلنت دیجیتال دندان، شکل و طراحی طبیعی تری به دندان ها می دهد.
3.کاهش خطرات بیماری های دهان و دندان: ایمپلنت های دیجیتال دندان به عنوان یک گزینه ثابت و دائمی برای جایگزینی دندان های از دست رفته است که می توانند به کاهش خطرات بیماری های دهان و دندان مانند پوسیدگی دندان کمک کنند.
4. سهولت استفاده: ایمپلنت های دیجیتال دندان ثبات و سهولت استفاده را به دندان ها می بخشد. به عنوان مثال، یک بیمار با ایمپلنت دندان دیجیتال می تواند غذا بخورد، صحبت کند و دندان های خود را به راحتی مسواک بزند.
5.پایداری: ایمپلنت های دیجیتال دندان راه حلی پایدار و دائمی برای جایگزینی دندان های آسیب دیده هستند. با این تکنیک دندان مصنوعی به طور دائم در محل تعویض قرار می گیرد و نیازی به تعویض آن نیست.
6.بهبود کیفیت زندگی: با استفاده از ایمپلنت های دندانی دیجیتال، بیمار می تواند هنگام صحبت کردن، غذا خوردن و مسواک زدن احساس راحتی بیشتری داشته باشد که کیفیت زندگی او را بهبود می بخشد.
عوارض ایمپلنت دیجیتال
استفاده از ایمپلنت های دندانی دیجیتال با وجود مزایا ،دارای معایبی نیز می باشد. برخی ازعوارض این فناوری به شرح زیر است:
- درد و خون ریزی: این عوارض شامل سردرد، التهاب و سایر علائم موقتی است که ممکن است در روزهای اولیه رخ دهد.
- عدم تراکم استخوان: عدم موفقیت در اتصال ایمپلنت به استخوان، تحریک و آسیب به بافت های نرم محیط دندان، ناتوانی در جویدن و صحبت کردن می باشد.
- نیاز به جراحی: جایگزینی دندان های آسیب دیده با ایمپلنت های دندانی دیجیتال نیاز به جراحی دارد که ممکن است در برخی از بیماران باعث ناراحتی و درد شود.
- خطر عفونت: مانند سایر جراحی ها، استفاده از ایمپلنت های دندانی دیجیتال با خطر عفونت همراه است. برای کاهش این خطر، بیمار باید دستورالعمل های بهداشت دهان را رعایت کند.
- عدم تحمل بدن: در برخی موارد، بدن بیمار ممکن است نسبت به ایمپلنت های دندانی دیجیتال حساسیت نشان دهد و باعث عدم تحمل و بهبودی کامل گردد.
دلیل بالا بودن قیمت ایمپلنت دندان؟
1. تجربه: ایمپلنت دندان نیاز به تخصص و تجربه بالایی دارد و این به معنای هزینه بالایی است که پزشکان برای آموزش و تخصص خود می پردازند.
2. مواد: مواد مورد استفاده در ایمپلنت های دندانی شامل پیچ، پیچ و مهره، تیتانیوم و کروم کبالت گران هستند.
3. امکانات پزشکی: برای انجام ایمپلنت های دندانی به امکانات پیچیده پزشکی مانند دستگاه های رادیوگرافی، میکروسکوپ و سیستم های کامپیوتری نیاز است که بسیار گران هستند.
4. طول عمل: ایمپلنت دندان یک پروسه درمانی طولانی است که از مراحل مختلفی مانند جراحی، درمان بعد از عمل و تعویض دندان استفاده می کند و هر مرحله هزینه های جداگانه خود را دارد.
بنابراین هزینه بالای ایمپلنت دندان به دلیل ترکیبی از عوامل فنی، پزشکی و تخصصی لازم برای ایجاد دندان های مصنوعی بسیار پیچیده و موثر است.
چگونه بهترین متخصص ایمپلنت دیجیتال در تهران را پیدا کنیم؟
برای پیدا کردن بهترین متخصص ایمپلنت دیجیتال در تهران شما می توانید ازروش های مختلفی استفاده کنید. بهترین راه برای پیدا کردن متخصص ایمپلنت دیجیتال سایت های دندان پزشکی و ایمپلنت دندان است. همچنین از تجریبیات دوستان و آشنایان را در نظر داشته باشید. برای اینکه شما با بهترین متخصصان ایمپلنت دیجیتال درشمال،متخصص ایمپلنت در شرق، متخصص ایمپلنت در غرب آشنا شوید به مقالات این صفحات مراجعه کنید.
دغدغه های کاربران نی نی سایت درباره ایمپلنت دیجیتال
چقدر بعد از کشیدن دندان می توان ایمپلنت دیجیتال انجام داد؟ به عوامل مختلفی بستگی دارد اما باید حداقل چند هفته یا چند ماه پس از کشیدن دندان صبر کنید تا استخوان فک به طور کامل بهبود یابد.
مراقبت های بعد از ایمپلنت دندان چیست؟ تا یک هفته پس از جراحی ایمپلنت دندان آب و نمک را پس از خوردن هر وعده غذا در دهان بچرخانید.
آیا کسی که تیرویید کم کار دارد می تواند ایمپلنت انجام دهد؟ بله، افرادی که تیرویید کم کار دارند می توانند ایمپلنت انجام دهند سرعت بهبودی آنها به نسبت دیگر بیماران کمتر است.
آیا ایمپلنت دیجیتال همراه با درد بسیار است؟ خیر، زیرا ایمپلنت دیجیتال با فناوری جدید انجام می شود همچنین به دلیل اینکه با بی حسی همراه است در نتیجه شما دردی احساس نخواهید کرد.
آیا افرادی که دیابت دارند می توانند ایمپلنت دیجیتال انجام دهند؟
بله، افرادی که دیابت دارند می توانند ایمپلنت انجام دهند.اما باید توجه داشت افراد مبتلا به دیابت بعد از انجام ایمپلنت دندان بهبودی آنها با تاخیرهمراه است. همچنین در برخی موارد، ممکن است باعث افزایش خطر عفونت شود.
برای کاهش خطر عفونت توصیه می شود پیش از عمل ایمپلنت دندان، دیابت کنترل شده باشد و سطح قند خون در محدوده مناسبی قرار داشته باشد.